Synergier med auktioner online för ökad försäljning

Genom att bryta ny mark och tänka utanför boxen kan vi skapa mycket starkare varumärken. Synergier är ett av de viktigaste verktygen för att nå framgång. För ett lyckat samarbete måste man hitta rätt partner och ta reda på hur ni båda kan tjäna på detta samarbete. Ett bra exempel på ett lyckat samarbete är det mellan IKEA och Sonos. Detta är ett exempel på hur två starka varumärken kan tjäna på att samarbeta.

IKEA och Sonos började samarbeta redan 2010. De kände att dom kunde dra nytta av varandras kompetenser och erfarenheter för att nå framgång. Samarbetet gav dem möjlighet att nå ut till fler konsumenter och skapa en bättre upplevelse för sina kunder. Sonos är en av världens största tillverkare av trådlösa högtalare. IKEA är en av världens största möbelkedjor. Samarbetet ger dom möjlighet att nå fler konsumenter och skapa en bättre upplevelse för sina kunder.

Vi söker samarbeten

På samma sätt som Sonos och IKEA har gjort det med stor framgång tror jag att vi inom arkitektbranschen kan hitta fler synergieffekter genom att para ihop med andra branscher och andra varumärken. Vi är väldigt öppna för hur en sådan koppling skulle kunna se ut men det vi har tittat på nu initialt är att hitta en en webbplats för auktioner som hanterar varorna själva. Dels får vi ett stort utbud av produkter att välja bland men man får också ett mycket bra skyltfönster för produkterna i våra prospekt och visualiseringar av våra projekt.

Auktioner online i hållbarhetens namn

Idag är det lättare än någonsin att hitta auktioner online. Auktioner är ett bra sätt att hitta fynd och samtidigt göra en insats för hållbarhet och miljö.Auktionerna som sker online är smidiga och ger oss möjlighet att hitta unika saker som vi annars inte hittar när vi går runt i dom stora varuhusen. Dessutom är det bra för miljön eftersom vi inte behöver köpa nya saker hela tiden. Vi kan hitta begagnade saker som fortfarande har mycket liv kvar i sig och som fortfarande kan göra stor nytta för användaren. Detta är en hållbar lösning för både oss och miljön vi lever i och om alla börjar tänka så kan vi kanske ge miljön en andningspaus. Auktioner online är alltså en win-win-situation för alla inblandade. Oavsett om du är en arkitekt som ritar hus eller inte så tror jag att man kan förstå fördelarna. Vi ser gärna att vi blir en del av ett hållbart tänk när det kommer till begagnat. I vår arkitektbranschen är det svårt att tänka begagnat eftersom kunden oftast vill ha ett nytt hus med en känsla som andas nytt. Vi tittar alltid efter leverantörer av material som har återvunnits men det är ingen marknad som vuxit något tyvärr. Om vi då kan få in bättre begagnade produkter i form av möbler, maskiner eller liknande tror jag vi är något stort på spåren.

Är vi en bra matchning?

Om du tycker att vi är något på spåren eller om du kanske själv gått i liknande tankar men inte passar in i mallen vi beskriver här så tveka inte att höra av dig ändå. Vi är som sagt öppna för hur ett sådant här upplägg kan komma att se ut och vi stänger aldrig några dörrar. Vi ser fram emot att höra fråndgi!